2016年1月14日木曜日

クリームなしのチキンクリームスープ

うへぇ〜っ、やっちまいました。
けさ起きれなかった…(涙)。

なんか風邪ひいたっぽい、喉痛いの。
おとといの訓練が寒かったからなぁ…、柔なカラダになったもんだわ(涙)。
プレタマンジェから、乳製品とグルテンを使わないスープのレシピが流れてきたから、それでも作ってあったまろう。

‘No Cream’ Cream of Chicken Soup

Made with freshly prepared celeriac, this soup is ‘creamed’ with oats, cauliflower and fennel and simmered with shredded chicken thigh.

“Ingredients”
1 tablespoon of olive oil
2 cloves of garlic, finely chopped
1 small onion, roughly chopped
A stick of celery, sliced
½ a medium fennel bulb, roughly chopped
850ml chicken stock
350g celeriac, peeled and roughly diced
150g cauliflower florets
25g gluten-free porridge oats
2 sage leaves, roughly chopped
A small sprig of rosemary, roughly chopped
1 bay leaf
A pinch of salt
A pinch of white pepper
1 medium carrot, peeled and diced
3 boneless chicken thighs, roughly diced
A sprig of parsley, roughly chopped

“Method”
Gently fry the garlic, onion, celery and fennel in the olive oil for 10 minutes until soft. Add the chicken stock, 250g celeriac (leaving 100g for garnish), cauliflower florets and porridge oats. Simmer for 15 minutes until the celeriac is soft. Blend until smooth.
Add the sage, rosemary, bay leaf, salt, pepper, carrots, celeriac garnish and chicken. Simmer for 10 minutes until the chicken is cooked.
Finally, sprinkle in the parsley and voila – your ‘No Cream’ Cream of Chicken Soup is ready!
…だそうな。

庭になにに使おうか悩むほど巨大化したフェンネルがあるからやってみよう。
問題は、この寒さでうちから出て収穫する元気があるかどうか…です。むむむ…。